Pitali ste nas...

Pretražite pitanja koja su nam posetioci već postavili. Velike su šanse da je i odgovor na Vaše pitanje već tu!


Za zadati kriterijum "kontracepcija " pronadjeno je ukupno 23 pitanja.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (4.5.2008.)
Da li postoji mogucnos da posle odnosa ,žena može tokom tuširanja vodom iz vagine sprati spermatozoide? Mislim velikom količinom vode,kao npr. da mlaz tusa prisloni vagini?
Ne takva mogućnost ne postoji bolje rečeno taj postupak nije delotvoren. S postovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (5.3.2008.)
Imam ranicu na grlicu koja zarasta vec godinam,redovno idem na kontrole.Papa je II grupa.Zanima me da li je ranica kontraindikacija za spiralu.Imam dvoje dece i 37 godina.
Ranica na grliću materice jeste relativna kontraindikacija za spiralu! S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (6.12.2007.)
Popila sam postinor tablete kako je propisano, međutim menstruacija mi je kasnila četiri dana. U ta četiri dana pojavljivao se tamno smeđi iscedak, kao kada menstruacija prolazi. Međutim sada je menstruacija jako obilna, praćena bolovima u ledjima. To me ne iznenadjuje previše jer inače imam bolne i obilne menstruacije. Ono što me interesuje je da li je postinor uzrok kašnjenja menstruacije i da li on ostavlja ikakve veće posledice, pošto sam u uputstvu pročitala da kada se popiju menstruacija bi trebala biti na vreme? Moram priznati da me to kasnjenje brine, jer inace mi ciklus traje 26-28 dana a ovaj put je 32dana. Imam li razloga za brigu ikakve vrste?
Postinor ste pravilno uzeli. Menstruacija je malo zakasnila ali to je u granici tolerantnog.Postinor inače nebiste btrebali uzimati na svoju ruku već u dogovoru sa lekrarom.Inače Postinor nebiste smeli uzimati više od 2 puta godišnje.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (27.11.2007.)
strah od trudnoće. Koristim kontraceptivne pilule Mercilon vec duže vreme. Interesuje me koliko su one dobre i da li je moguće zatrudneti ukoliko se piju svaki dan u isto vreme, ne pijem alkohol (za novu godinu i neki tako praznik po 1-2casice vina i td), kod upotrebe bilo kojih lekova konsultujem lekara itd.: Znam da im je efikasnost 99%, ali me interesujem sta moze da izazove onih 1% da se dogode? Zbog tog mog straha decko obavezno praktikuje i prekinuti snosaj. Takodje interesuje me šta utiče na smanjenje efikasnosti ovih tableta (neke druge tablete, hrana, piće...). I da li tablete npr. Ginko bilobe koje se koriste kao dopuna ishrani mogu da uticu na to? Hvala.
Kontraceptivne tablete su najefikasnije sredstvo za sprečavanje neželjene trudnoće. Ako ih uzimate kako Vam je lekar savetovao nemojte se plašiti.Do trudnoće može doći samo ako preskočite sa uzimanjem tablete tj ako ih zaboravite uzeti. U suprotnom sigurnost je zagarantnovana. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (3.11.2007.)
Zanima me posle koliko vremena pilule za kontracepciju Yasmin počnu da deluju? Pijem ih redovno vec 15 dana i sinoć sam imala rizičan odnos sa partnerom, pa me zanima koliko sam zaštićena od neželjene trudnoće. Molim vas za odgovor što pre, jer se brinem i pitam da li mi treba pilula za dan posle (volela bih da je izbegnem). hvala puno..
Aklo ih uzimate redovno prema uputstvu lekara, one počinju da deluju odmah u ciklusu prvog uzimanja. s poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (7.6.2007.)
ukoliko ne postoji mogucnost uzimanja Postinora ili bilo koje pilule za dan posle,koja je alternativa.Šta treba uzeti ako se desio nezaštićeni odnos ili ako je zastita pukla tokom odnosa i ako se izračunavanjem potvrdilo da su u pitanju plodni dani.
Postinoru nema alternative kao kontraceptivu za " dan posle". S postovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (29.4.2007.)
Zelim da znam nesto više o abortusu. Kako to sve ide? Koliko traje taj "proces" i kakve su posljedice poslije. Da li ima kakvih bolova, problema nekih poslije. Zanima me koliko taj oporavak traje nakon što se takvo nešto napravi i kako on izgleda. Hvala
Gledajte svakako da ne dođete u situaciju da se mora uraditi abortus. On se izvodi tako da se kroz grlić materice, koji se prethodno proširi instrumentima, u matericu uvede cevčica koja je spojena sa aparatom koji stvara vakum i na taj način se "isprazni" materica to jest odstrani plod. Može se raditi u opštoj anesteziji pa nema bola. Posledice mogu biti zapalenje a svako abortus daje rizik od 30% od mogućih komplikacija na jajovodima i problemima sa sledećom trudnoćom. Zato je najbolje primeniti neko od kontraceptivnih sredstava da do neželjene trudnoće ne dođe. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (11.4.2007.)
Nedavno sam imala prekid trudnoće. Doktor mi je dao antibiotike i rekao da dođem na kontrolu za nedelju dana. Na kontroli je sve bilo u redu. Dao mi je pilule za kontracepciju ali mi nije rekao koliko dugo ne smem da imam odnose posle intervencije. Moje pitanje je posle koliko vremena mogu da imam odnose?
Najbolje da sačekate sledeću menstruaciju. Od tada možete nesmetano imati odnose uz terapiju koja Vam je preporučena. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (12.3.2007.)
Koliko je pouzdan kalendar određivanja plodnih dana, obzirom da imam ciklus svakog meseca u isto vreme? Mogu li računati na to da neću ostati u drugom stanju ako je doslo do pucanja prezervativa 5 dana po završetku plodnih dana koje sam računala vašim kalendarom?
Ukoliko su menstrualni ciklusi stabilni kalendar koji ste koristili je izuzetno pouzdan. Ukoliko ste imali odnos 5 dana od poslednjeg dana koji je naveden u kalendaru kao mogući plodni dan, to se ne može desiti! S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (6.2.2007.)
Postovani, Moje pitanje je vezano za najbolji vid kontracepcije. U ozbijlnoj sam vezi i razmisljam o piluli ili spirali eventualno. Znam da treba da odem na pregled i konsultujem ginekologa, ali me interesuje sledeće: Imam kamen u žučnoj kesi jos iz tinejdzerskih dana, da li me to čini lošim kandidatom za pilulu (nisam je ranije koristila) ili ipak postoji neka vrsta i za mene? Takodje, nisam radjala, imam 28 godina, da li me to čini lošim kandidatom za spiralu i koje su moguće prateće tegobe, tj. ima li nekih opasnosti ako se ona stavi? Takodje imam obilne cikluse , sto je utvrdjeno kao razlog anemije koju sam lecila injekcijama gvozdja pre nekoliko godina. Od tada povremeno pijem tablete gvozdja, 2 puta godisnje idem na kontrolu i uglavnom sam tu negde odmah iznad donje granice normalnih vrednosti (krvna slika). Sta mi preporucujete? Hvala unapred Z.D.
Kako imate obilne menstruacije sa anemijama koje su, kako kažete, protumačene obilnim menstruacijama. Spirala nebi bila najsretnije rešenje za Vas. Hormonska kontracepcija - danas postoji niz preparata sa veoma malim količinama hormona - nebi bila kontraindikovana zbog kamena u žučnoj kesi ukoliko nebi postojali neki drugi razlozi da se ona ne primeni. S obzirom na obilnosti menstruacija hormonska kontracepcija bi imala i u tome pozitivnog efekta. Dakle razmišljajte o hormonskoj kontracepciji. Svavkako ne uzimajte lekove " na svoju ruku" već uz konsultaciju sa Vašim lekarom. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (18.1.2007.)
Imam 21 godinu i zanima me Šta je sve dostupno od kontracepcije kod nas i sta je najprikladije za devojku mojih godina.
Postoji veliki broj kontraceptivnih sredstvava.Prezervativ, hormonska kontracepcija, intrauterini uložak, lokalna kontraceptivna sredstva. Svakako da bi konsultacija sa lekarom , kome bi u dužem razgovoru objasnili vaše dileme, bila od koristi. Pre toga na ovom sajtu pod "oblasti" na prvoj strani izaberite članak o kontracepciji gde ćete se detaljnije upoznati sa svim što Vas interesuje. Takođe na prvoj strani ovoga sajta postoji baner SCHERING kliknite na www.femalelife.co.yu. Tu ćete dobiti mnogo informacija o kontracepciji. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (18.1.2007.)
zanima me da li postoji mogućnost da zatrudnim ako sam imala odnos dan posle menstruacije, bez zaštite, ali sam drugi dan posle odnosa popila postinor?
Mislim da ne !!!
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (18.1.2007.)
Predstavlja mi problem da ustanovim kada su mi plodni dani. nekad dobijem na 23 dana, nekad na 24 a nekad na 25. kupila sam maybe baby i nikad nista ne prikaže. Malo mi je to nemoguce. Ne znam šta da radim.
Na prvoj stranici ovoga sajta u odeljku ALATI možete naći kalkulator plodnih dana pa pkušajte sa njim da izračunate približno to što Vas interesuje. U slučaju neurednih ciklusa je zaista teško predvideti tačan dan ovulacije pa je najbolje da se obratite lekaru kako bi se posavetovali o za Vas prikladnom kontraceptivnom sredstvu. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (30.10.2006.)
da li je zena plodna na sam dan dobijanja menstruacije i par dana posle
Ne. U vreme menstruacije žena ne može da zatrudni. Nekoliko dana posle menstruacije to je moguće.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (1.10.2006.)
Poslednjih mesec dana mi se desava da u toku seksualnog odnosa ,tacnije na samom kraju ,dolazi do obilnog krvarenja a da pritom ne osetim nikakvu bol.
Tu se verovatno radi o kontaktnom krverenju.Obratite se ginekologu radi pregleda kako bi se isključilo eventualno postojanje "ranice " na grliću materice što ponekad može biti uzrok toj pojavi.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (1.10.2006.)
Koliko cesto smeju da se koriste POSTINOR pilule, i koja su nezeljena dejstva?
Postinor nebiste trebali uzimati sami bez saveta sa lekarom. U principu taj lek ne bi trebalo uzimati više od dva puta godišnje. S poštovanjem
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (10.7.2005.)
Zanima me kolika je verovatnoca da zena ostane trudna kod prekinutog snošaja?
Teško je govoriti o procentima ali takva mogućnost postoji!!
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (10.7.2005.)
Zanima me kolika je verovatnoca da zena ostane trudna kod prekinutog snošaja?
Teško je govoriti o procentima ali takva mogućnost postoji!!
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (29.6.2005.)
Da li postoje neke tablete koje će da odlože menstruaciju i koje?
Takve tablete postoje ali svako ne možete da ih uzimate bez saveta lekara. Obratite se lekaru koji će ustanoviti u kome se delu ciklusa nalazite pa će osnovu toga odlučiti koju vrstu terapije da Vam preporući kako biste odložili menstruaciju za željeno vreme.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (29.6.2005.)
Pre par dana sam ugradila spiralu (Bioargentum, mini spirala), i uskoro idem na prvi pregled. Interesuje me kada mogu da započnem sa vojim uobičajenim aktivnostima. Takodje me interesuje kakav je kvalitet spirale koju sam ugradila (iako je kupljena po preporuci i receptu ginekologa).
Bioargentum spirala je kvalitetna spirala i široko zastupljena kao kontraceptivno sredstvo.Posle pregleda koji ste planirali za par dana možete slobodno nastaviti sa Vašim uobičajenim aktivnostima.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (31.5.2005.)
Dvanaest sati nakon odnosa popila sam prvu tabletu postinor 2,a 12h od tada, drugu. Molim vas odgovorite mi sto pre mozete da li je moguca trudnoca ili je sprecena? Kada treba da dobijem menstruaciju? Proslo je 3 dana od tada i osecam bolove u jajnicima, da li je to normalno?
Terapija koju ste uzeli u preko 90% spreči trudnoću. Menstruaciju treba da očekujete u za Vas uobičajeno vreme. Ukoliko je ne dobijete obratite se lekaru.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (1.6.2003.)
Imam 20 godina i studentkinja sam. Vec duže vreme imam stalnog partnera i redovno koristimo zaštitu. Tokom poslednjeg odnosa nam je kondom prsnuo. Menstruaciju baš i nemam redovnu, na nekih 25-28 dana a 'nemili događaj' se dogodio po nekoj proceni na sredini ciklusa. Ujutru odmah sam otišla kod ginekologa i dobila sam Postinor. Doktorka mi je dala da popijem 2 odmah, a 2 nakon 12 sati. Htela sam da vas pitam da li postoje i ako postoje kolike su šanse da sam ostala trudna. Inače posle uzimanja tableta jajnici me jako bole.
Šanse su male. Postinor je poznat kao lek za "dan posle". Lekarka Vam je ordinirala lek upravo kako treba i u slučaju da ste se odmah javili (u roku od 24 č.) šanse da zatrudnite su teoriske i praktično ne postoje. Sačekajte Vašu menstruaciju i ne mislite na problem koji je prošlost i sve će biti u redu. Ukoliko menstruaciju ne dobijete na vreme javite se svom lekaru. O kontracepciji vise možete saznati na nasem sajtu ili na sajtu www.femalelife.co.yu.
Pitanje iz oblasti: kontracepcija (1.6.2003.)
Molim vas da mi odgovorite jer mi je bitno da saznam što pre! Može li himen samo delimicno da pukne? Da li je test iz apoteke za trudnoću verodostojan ako ga uradim 2-3dana posle oplodnje tj da li tada on može da registruje trudnoću? Da li postoji hitna kontracepcija koja se uzima najkasnije 72 sata od oplodnje i sprečava trudnoću. Ako postoji gde se može nabaviti?
Kod defloracije himen uvek "prska" delimično. Test na trudnoću ne može biti pouzdan 2-3 dana nakon oplodnje već tek 14 dana posle oplodnje (neki posebno osetljivi testovi to mogu da pokažu 8-10 dana od oplodnje - ne ranije). O "hitnoj kontracepciji" pročitajte u clanku o kontracepciji na ovom sajtu - www.zdravljezene.co.yu ili na sajtu www.femalelife.co.yu.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google